23. Erdélyi Magyar Diákkosárlabda Kupa

szombat, 2 január, 2016

A 23. EMDK nem rólunk szólt elsősorban, bár a "kinder" szó legalább annyira illik a mi csapatunkra, mint az ezen a néven szereplő bajnok együttesre. Ott voltunk viszont mi is, és két komoly mérkőzésen tisztességesen helytállva, idén is éltünk a lehetőséggel és kipróbáltuk magunkat ezen a hagyományos és színvonalas kosárlabda tornán.

Előbb a teljes keretnyi rutinos, jól képzett szerb játékosokkal felálló aradi Plumbers volt ellenfelünk, majd a kolozsvári-magyar-diák-válogatott Schmac. Ritkán van lehetőségünk ilyen csapatok ellen játszani, és öröm volt látni hogy játékosaink fel tudják venni ezen a szinten is a versenyt, mindkét alkalommal a hajrában is nemcsak lát-, hanem lőtávolságban voltunk.

Számos hiányzó, egy visszatérő régimotoros és két nagyon fiatal újonc, 23 év korkülönbség a keretben(!) - sejtettük, hogy nem ez a tutti recept a sikerre. Azért nem is annyira titkolva reméltük, hogy sikerül meglepetést okoznunk a csoportban, és ha ez végül el is maradt, úgy érezzük hogy megtettük a tőlünk telhetőt, kihoztuk magunkból amit lehetett.

A városunkat és sportklubunkat képviselő keret:

Seres Lali, Hobaj Levente, Ráduly Sándor, Bende Zoltán, Huszár Bence, Madaras Roland, László Tamás, Mezei Sándor és Köllő István.

Gratulálunk a győzteseknek, köszönet a szervezőknek, és boldog új évet mindenkinek! smiley
I.