Napsugaras születés

Ideje van a szalmakalapnak, ideje van a kosárnak és ideje van VUKnak.

A világ melegebb részein a rókák februárban születnek. A hidegebb részeken viszont később, áprilisban. VUK valahol e két időszak között látta meg a Napsugarat. Vannak Ugyanis Kivételek.

VUK 2014­ben jött világra, éppen akkor, amikor Oroszország „Háborút indítok, indítok”-ot játszott és úgy írta át a világtérképet, hogy földrajzórán a nehéz volt kitalálni a helyes választ arra a kérdésre: kivel szomszédos Oroszország? Mert nagy valószínűséggel éppen azzal, akivel csak akar.

Nos, VUK számára teljesen egyértelművé vált: a világra jövetele messze nem lesz az év legfontosabb eseménye. Szükségtelen csillogtatnia bravúros labdasport-jártasságát és még hátraszaltóból dekorált zsákolási képességeit is értelmetlen fitogtatnia: ettől még nem lesz különleges.

Valami Újdonság Kellett.

Voltaképpen megértettem érveit. Felelősnek éreztem magam a kialakult helyzetért, így tyúkólnyi csalit vetettem elébe: fogalmazza meg nekem érthetően, mit kíván, ki szeretne lenni, amikor élővé szüli magát.

Valami Ujjongósat Kívánt.

Vidám Ugribugri Kisgyerekeket.

Versenyképességben Utolérhetetlen Kamaszokat.

Beleőszültem, mire megfogalmaztam: VUK e világi szerepe nem egy ócska tornaóra, ahová elég a szokásos fehér tornablúz. Tanításainak edzőtermébe csak lábujjhegyen járó lélekkel, de kicsattanó életigenléssel lehet belépni. Így lesz a móka sportszerű.

Állítja a mondás, hogy a róka nem képes önmagát szabályozni a tyúkólban.

VUK képes rá.

Vannak Ugyanis Kivételek.

M.