Hírek

Egy lelkes edzőcsapat és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően 70 gyerek próbálhatta ki magát különböző sportágakban, illetve sajátíthatta el azok alapjait augusztus 19-23. között a Vuk Sportklub hagyományossá vált élménytáborában.

December 3-án Gyergyószentmiklóson zajlott a 2015/2016-os idény elmaradt döntő tornája a Székely Nemzeti Bajnokság U11-es korosztályában. Mi a fiúk kategóriájában voltunk érdekeltek, amelyben 3 csapat mérte össze tudását: a VENDOR SK Székelyudvarhelyről, a KSE Kézdivásárhelyről és a VUK SK Gyergyószentmiklósról.

 Csöpprókák, aprókák és kamaszrókák éppen egy héttel ezelőtt szülői és egyéb segítséggel nyargaltak fel a Madarasi Hargitára, sítudásukat villogtatni. Néhányan jószántukból, mások szülői kényszerítésre építgették szellemüket, fizikumukat a VUK SK által szervezett sítáborban, egy héten át. Felügyelőket játszó felnőtt egyedekből sem volt hiány: Blénesi Eszter, a fegyelembajnoknő, Csibi Márti, az adrenalinbombázó és Elekes Huba technikás síszögismeretterjesztő gyúrmázta a síbakancsos századot. A titánium gyerekdedek nem is neszítették, kivel húztak ujjat.

Vasárnapra is jutott a székely kosárlabdából, a szombati kiszállás után itthon szervezhettük meg az U15 fiú teremtornát a Székely NB keretén belül. Vendégeink a sepsiszentgyörgyi Törtetők, a kézdivásárhelyi KSE és a brassói Galactica voltak, és mindegyik csapat két mérkőzést játszott:

Vuk Sportklub - Törtetők Sepsiszentgyörgy : 45 - 54
Galactica Brassó - KSE Kézdivásárhely : 62 - 47
Galactica Brassó - Törtetők Sepsiszentgyörgy : 60 - 49
KSE Kézdivásárhely - Vuk Gyergyószentmiklós : 67 - 50

Szombaton Székelyudvarhelyen vendégszerepelt az U13 fiú csapatunk, ahol a Székely NB első idei tornáján sorban a sepsiszentgyörgyi Törtetők és a házigazda Vendor voltak ellenfeleink. Baráti hangulat, sok ismerős, és (végre!) játék - a jobb és nehezebb pillanataival együtt - egyszerre hasznos és kellemes időtöltést jelentett számunkra.

Nem mindenkinek van ideje hosszabb beszámolókat olvasni úgyhogy nem húzom tovább, itt az eredmény: 2/1

A 23. EMDK nem rólunk szólt elsősorban, bár a "kinder" szó legalább annyira illik a mi csapatunkra, mint az ezen a néven szereplő bajnok együttesre. Ott voltunk viszont mi is, és két komoly mérkőzésen tisztességesen helytállva, idén is éltünk a lehetőséggel és kipróbáltuk magunkat ezen a hagyományos és színvonalas kosárlabda tornán.

“ -Buta vagyok én, Karak ? 
- Nem vagy buta, csak még keveset tudsz. " wink

Legyenek ezek a bátorító szavaink, hiszen aprókáink életük legelső mérkőzésein vannak túl.

A szezon-nyitó hétvégénk már csütörtökön megkezdődött, amikor felnőtt csapatunk Szovátára utazott, az "újonc" otthonába. Közel teljes kerettel léptünk pályára, kiéhezetten, sok-sok energiával. A Szovátai medvék tartották magukat az elején, de már a második negyedben, a "Kercsó sor" és Seres Lali vezényletével a magunk javára döntöttük a mérkőzést.

Vuk-Isk - Szovátai Medvék : 71 - 43

Igazi döntő hangulatú mérkőzéssel búcsúztunk a Minibaschet-től, amelynek a végén mi örülhettünk újból. És nem csak azért, mert jól játszottunk, hanem azért is mert sikerült legyőzni a bronzérmes bukaresti Laguna második csapatát.

Nagyon jó napunk volt pénteken: végre megszületett a várva várt győzelem is, majd egy jó iramú, látványos és izgalmas mérkőzésen megszorongattuk a Piteşti legjobb csapatát. Ez utóbbit bár két ponttal kikaptuk, egy vékony hajszál választott el a (játékunk alapján megérdemelt) bravúrtól.