Minibaschet 2 - Piros csoport a javából

hétfő, 6 július, 2015

Hogy milyen is a "piros csoport" a Minibaschet-en? Kis ízelítőt kaptunk első nap délelőtt, ami még jól is esett (habár van kis hiányérzetünk, mert 5 ponttal kaptunk ki a Lions 2 Craiova-tól), a délután az viszont forróbbra sikerült. A 114 csapatos országos bajnokság első értékcsoportjában (1-32) nincs könnyű mérkőzés számunkra, a nagyvárosok elit csapataival játszani pedig ritka élmény kategória..

Az első mérkőzésen elég jól partiba voltunk, egy szerényebb kezdés után a második negyedet uraltuk, szünetre átvettük a vezetést is. Aztán megint egy hullámvölgy következett, és a végére gratulálnunk kellett az ellenfélnek a győzelemért. De magunknak is a küzdésért, amit jó volt látni, és amire remélhetőleg építhetünk a továbbiakban.

Végeredmény: Gyergyószentmiklósi Sportiskola - Lions2 Craiova 18 - 23 (6-11,8-2,2-10,2-0) / a craiovai csapat a 12. helyen végzett

Következő ellenfelünk a Dan Dacian 1, aki több 180 centinél magasabb 12 évest is tudhat soraiban. Ez nekünk, enyhén szólva is, kicsit.. magas.. :) Panaszunk nem lehet, nagyon sportszerűek voltak a bukarestiek, a mérkőzés felétől csak 1-1 ilyen "óriást" használtak. Nagyon jók a többiek is, természetesen, de sikerült nekünk is betalálni néhányszor, és a végeredmény elfogadható értékek között maradt: 11-56, persze nekik.

Látszott sajnos, hogy nem vagyunk ehhez a szinthez szokva, kissé megilletődött volt a csapat java része. De több ilyen nem lesz. A kedd reggeli mérkőzéssel (a vásárhelyi Gladius-al) lezárul az első kör, és új csoportot, meg új ellenfeleket kapunk, akikkel remélhetőleg mind kétesélyes mérkőzéseket játszunk.

Végeredmény: Gyergyószentmiklósi Sportiskola - Dan Dacian 1 Bukarest 11 - 56 (0-18,3-14,2-10,6-14) / a Dan Dacian 1 döntős volt, a 2. helyen végzett Nagyvárad mögött