Székely bajnok a Vuk Sportklub!

kedd, 30 június, 2015

​A Székely Nemzeti Kosárlabda Bajnokság​ férfi döntőjében a tavalyi négy csapat találkozott, a végeredmény viszont most majdnem tökéletes tükörképe volt az akkorinak. Vuk Gyergyószentmiklós győzedelmeskedett a rivális Székelyudvarhellyel szemben, a kisdöntőben pedig a címvédő KSE Kézdivásárhely győzte le a Sepsiszentgyörgy csapatát.

Az első elődöntőben csapatunk a KSE-vel mérkőzött. Kemény, férfias csata volt mindkét palánk alatt, és három negyed után csupán két pontra fogyott a nagyszünetben még 5 pontos gyergyói előny. Hidegvérét mindvégig megőrizve, Hosszú lepattanóival és dobóink pontos hármasaival sikerült az utolsó negyedben elhúzni, bebiztosítva ezzel a döntő mérkőzésen való szereplésünket.   

VUK SK GYERGYÓSZENTMIKLÓS - KSE KÉZDIVÁSÁRHELY : 58-45 (13-15, 13-6, 10-13, 22-11) 

VUK: Seres 17 (2x3), Ráduly 10 (1x3), Loki 9 (2x3), Hosszú és Puskás 7-7, Mező 6, Bence 2
KSE: Csutak 18, Hengán 16 (1x3), Tóth 6, Gazda 4 (1x3)

A második mérkőzésen idén is Székelyudvarhellyel találkoztunk, és ha tavaly ez a kisdöntő volt, ezuttal a bajnoki cím volt a tét. Jól ismeri egymást a két csapat, évente többször is találkozunk, különböző tornákon és felállásban. Jobban kezdtünk, elejétől jól támadtuk az ellenfél kosarát, és ha az udvarhelyi védelem összezárt, a hárompontos vonalon kívülről is pontosak voltunk. Erre a mérkőzésre nélkülöznünk kellett a legmagasabb játékosunkat, "Hosszú"-t, és amikor egyik legjobb leppattanózónk is megsérült (Mező - jobbúlást kívánunk!), tudtuk hogy csak együtt, csapatként játszva lehet esélyünk. Nagy szívvel és odaadással játszott mindenki, végig hittünk magunkban és egymásban, és ennek meg is lett az eredménye. Látványos mérkőzés volt, sok pont és fordulat volt benne, nem bánta meg aki kilátogatot szombaton a Basilides Tibor terembe!

VUK SK GYERGYÓSZENTMIKLÓS - SZÉKELYUDVARHELY : 82-75 (19-15, 23-28, 23-14, 15-18) 

VUK: Seres 25 (1x3), Lokodi 20 (2x3), Huszár Bence 17 (3x3), Ráduly 11 (2x3), Mezei és Köllő 4-4, Puskás Huni 1
Székelyudvarhely: Tóth 23, Bartus 17, Gedő 13, Kassay 9 (2x3), Bokor 5, Kádár és Lőrincz 4-4, Simény 2.

A kisdöntőben a KSE döntötte el a mérkőzést a negyedik negyedben a saját javára, az addig játékban lévő Sepsiszentgyörgy az utlosó percekben csúszott le a dobogóról.

SPORT A KÖZÖSSÉGÉRT, KÖZÖSEN A SPORTÉRT ! 

Seres Lali volt ezen a tornán is "legpontosabb" játékosunk, de mindenki kivette a részét a győzelemből. A szurkolókat is meg kell említsük, akik végig izgulták és szurkolták a mérkőzéseket, meg a támogatókat és partnereket is - köszönjük Nektek, aki velünk együtt Székely Bajnokok lettetek! :)

Kiemelt támogató: Gyergyószentmiklós Város
Kiemelt partner: Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklub