Székely NB, felnőtt női

Szombaton a felnőtt női csapatunk a vásárhelyi BC Sirius ellen mérkőzött. Az eredmény papírforma szerint alakult, hiszen a B ligás vásárhelyiek úgy kondicíóban mint játék terén leköröztek minket. A mérkőzésen a tapasztaltabb rókáink kaptak szerepet, akik adott esetben a család mellől vagy a munkahelyükről, esetleg az egyetemről igyekeztek a mérkőzésre. Szerepet vállaltak Hobaj Levente tanítványai is, nevezetesen Czimbalmos Abigél és Bege Krisztina, akik először léptek pályára a felnőtt csapatban.

Nem voltunk könnyű préda, hiszen a védekezésben teljesítettük azt, ami az elvárás volt...legalábbis a 2. félidőben, amikor sikerült mérsékelni a kapott pontok számát és így a végeredményt elfogadható keretek között tartani. A támadásban is adódtak helyzetek, amikor sikerült csapatként játszani és meg tudtuk lepni az ellenfelet. A szűk keretünk minden egyes tagja küzdött a labdáért, de a 30 éves átlagéletkor nehezen tudott lépést tartani a tizenévesekkel.

A mérkőzés jó hangulatban zajlott, keserű szájíznek nyoma sincs, mert tudjuk, hogy minden csapatépítésnek vannak lépcsőfokai. Egy élmény volt olyan csapat ellen játszani, mely átlépte már az építkezés küszöbét és az idén az A ligába való bejutásért küzd. Sok sikert nekik és köszönjük a játékot!

VUK SK Gyergyószentmiklós – BC Sirius Marosvásárhely 34 : 81

Pontszerzők:
VUK SK: Vincze E. 11p ; Elekes Á. 6p; Huszár K. 5p; Sándor E. 4p ; Bakos A. 4p ; Bege K. 3p ,Kozma G; Czimbalmos A.
BC Sirius: Kerekes I. 14p; Pop D. 10p; Dietrich D. 10 p; Gombos A. 9p ; Radu A. 8p; Balogh A. 6p; Gherendi C. 6p; Buzogány Zs. 4p; Pop A. 4p; Pop A.M. 2p; Vultur F. 2p; Pálfi T. 2p; Mariu S.2p; Ivácson Zs. 2p.