Székely NB U13

kedd, 19 január, 2016

Szombaton Székelyudvarhelyen vendégszerepelt az U13 fiú csapatunk, ahol a Székely NB első idei tornáján sorban a sepsiszentgyörgyi Törtetők és a házigazda Vendor voltak ellenfeleink. Baráti hangulat, sok ismerős, és (végre!) játék - a jobb és nehezebb pillanataival együtt - egyszerre hasznos és kellemes időtöltést jelentett számunkra.

Nem mindenkinek van ideje hosszabb beszámolókat olvasni úgyhogy nem húzom tovább, itt az eredmény: 2/1

Törtetők - Vuk : 26 - 32 
Vendor - Vuk : 79 - 37

Egy nyereség, egy vesztett mérkőzés - semmi nagy dráma, vagy világraszóló siker, tehát nem feltétlen címlapsztori. De aki mégis velem tart tovább, az bepillanthat a kis csapatunk életébe és megtudhatja hogy mi is az, ami a számoknál több, amiért az egészet csináljuk?

Új szezon, megváltozott keret, folyamatosan fejlődő gyerekek és csapatok. Az egyetlen állandó ebben a korban a folyamatos változás, és hiába ismerjük egymást jól, vagyunk nagyon jó barátok a három csapat, a mérkőzés az mérkőzés. Igazi felmérő, hogy hol is tartunk igazán?

Hogy milyen a csapatunk a tavalyi keret egyik legjobbja, Paál Dávid nélkül, meg a "zenészek", Nagy Csaba és Enyed Robi, meg Szabolcs nélkül, az izgalmas rejtély volt, igazi kihívás.  Péntek Árpi is hiányzott (nem utolsó sorban, csak mivel őt remélhetőleg hamarosan visszakapjuk, azért most ő utolsó a sorban smiley ), és ennyi hiányzó bizonyára megvisel bármilyen csapatot. De - és ez egy fontos DE - minden nehézségben ott az esély is egyben. Itt az idő tehát, hogy mások is előlépjenek, nagyobb szerepet vállaljanak. Hogy fog ez nekik sikerülni? Ez az a kérdés, ami a számoknál sokkal jobban izgalomban tartott.

Tudtuk, hogy a "3 iker", László Dávid, Barabás Gergő és Barabás Örs jó formában vannak, a tavalyi eseménydús idény után idén is az országos bajnokságban játszanak rendszeresen, ahol pont a szombati első ellenfél, a Sepsiszentgyörgy csapatát erősítik. Ők eddig is húzóemberek voltak, és most sem csalódtunk bennük. A többi Kós Károly-os, Bege Árpi, Szőcs Hunor, Köllő Dániel és Köllő Nándor, meg Benedek Balázs, ők mind az eddiginél lényegesen nagyobb szerepet kaptak, és örvendetes, hogy nem tértek ki a kihívás elől (igaz hogy, ha már beültek az autóba reggel, onnantól már nemigen volt választásuk laugh)

Huni és Árpi, ahogy kezdtek belelendülni a játékba egyre felszabadultabban játszottak, és csak erre van szükségük hogy kamatoztathassák ajándékaikat: Huni a kifinomult kosárérzékét, meg Árpi a magasságát és gyorsaságát. Dani nagyon jól lát a pályán, és a jó helyzetfelismerése jó passzokhoz, meg pár sikeres betöréshez és néhány értékes ponthoz vezetett. Kevesen játszanak elszántabban Nándinál, aki legkisebb létére rengeteget dolgozik hogy hasznára legyen a csapatnak, és Benedek Balázs is lecsapott az előtte megnyílt lehetőségre: bravúros támadó-lepattanókat szerzett, amelyből néhányat pontra is váltott.

Nem volt könnyű egyik mérkőzés sem, de a megerősödött, létszámban és fizikailag is fölényben lévő Vendor ellen voltak pillanatok, amikor szerettünk volna inkább valahol máshol lenni. Kisebb sérülések is hátráltattak, meg volt amikor semmi nem akart összejönni, Udvarhelynek meg minden bement. Ennek ellenére kitartottunk mi is és a szurkolóink is, akikkel közösen átéltünk győzelmet és vereséget is egy nap, és akiknek ezúttal külön gratulálok: hogy sikerült mindvégig szem előtt tartani hogy ez egy játék, amit a gyerekeink az ellenfél csapatot alkotó gyerekekkel együtt szeretnek, és hogy ez fontosabb minden másnál, beleértve számokat is.

Izgalom, kihívás, szárnyalás és elkeseredés gyors, hullámvasút szerű váltakozása, barátokkal való találkozás, és sokak számára minden eddigit felülmúló lehetőség és felelősség, kemény munka, a végén pedig a fizikai lemerültséget bőségesen kárpótló elégedett mosoly.

Valódi élmények, játék és tanulás - ez az, amit kedvenc sportágunktól kapunk, és a fejlődéssel járó sikerélmény a fáradozásunk gyümölcse.

Köszönet a házigazdáknak a fogadtatásért, szülőknek, támogatóknak és partnereknek, Gyergyószentmiklós Város-nak, a Kis utcai vaskereskedésnek, Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklub-nak és a Vuk Sportklub munkatársainak, hogy megint ilyen élményekkel gazdagodhattunk! smiley
I.