Székely NB U15

szerda, 20 január, 2016

Vasárnapra is jutott a székely kosárlabdából, a szombati kiszállás után itthon szervezhettük meg az U15 fiú teremtornát a Székely NB keretén belül. Vendégeink a sepsiszentgyörgyi Törtetők, a kézdivásárhelyi KSE és a brassói Galactica voltak, és mindegyik csapat két mérkőzést játszott:

Vuk Sportklub - Törtetők Sepsiszentgyörgy : 45 - 54
Galactica Brassó - KSE Kézdivásárhely : 62 - 47
Galactica Brassó - Törtetők Sepsiszentgyörgy : 60 - 49
KSE Kézdivásárhely - Vuk Gyergyószentmiklós : 67 - 50

A Galactica veretlenül zárta a tornát, a Törtetők meg a KSE egy-egy mérkőzést nyertek, sajnos mindketten pont a Vuk ellen. Bár jobban örültünk volna legalább a szombati U13-hoz hasonló 1 győzelem, 1 vereség mérlegnek, emelt fővel hagytuk el a pályát mindkét alkalommal. Az elsőn még reális esélyünk is volt hogy javunkra fordítsuk az állást a hajrában, a másodikon pedig a katasztrofális kezdésből való feltámadást ünnepeltük.

Annál is inkább tudjuk pozitívan értékelni a helyzetet, mert első mérkőzéseinket játszottuk ebben a felállásban. Megvoltak a vezéreink, Kopacz Márk és László Tamás személyében, akik mellett még Székely Attilának volt ehhez fogható korábbi tapasztalata, és mondhatni csak ők hárman voltak úgy korban és fizikailag versenyképesek, meg a játéktapasztalat szintjén is kellően rutinosak hogy húzóemberek lehessenek ebben a korosztályban. Azt semmiképpen nem mondhatnám, hogy csak ők játszottak, és ez a legjobb az egészben.

A tervezett 11 játékosból betegség miatt csak kilencet tudtunk nevezni, és abból is sérülés miatt Barabás Gergő szűk néhány perc után padra kényszerült. Ez az egy amit igazán sajnálok, hogy mivel László Dávid belázasodott reggelre és Gergőnek a csuklója sérült szombaton, nem tudtuk kipróbálni a "3 ikret", akik bár két évvel fiatalabbak remek formában játszanak és edzésen már bizonyítottak a nagyok között is. Hogy ezt igazából meccsen is meglássuk a következő tornáig kell várni, de a triót a pályán képviselő Barabás Örs játékából ítélve, aki korát meghazudtoló szolid teljesítményt nyújtott vasárnap, maximálisan bizakodó vagyok.

A rutinos 2001esek és az ígéretes 2003as fiatalok között (és mellett) nagyon elszánt és példásan küzdő 2002eink is vannak, Csóka Gergő, Forró András és Fodor Szili személyében, és ez a jelző az első kosárlabda mérkőzéseit játszó Czink Gyurkára is maximálisan illik. Ez a hozzáállás, a bátorság és a küzdés hiányzott már nagyon sokszor nekünk, de most ezzel a csapattal ez volt éppen az erősségünk.

A "tisztességes helytállás" kifejezést szerintem pont az ilyen teljesítményre találták ki, nagy gratula ezért az egész csapatnak, büszkék vagyunk rátok! smiley

Köszönet szülőknek, támogatóknak és partnereknek, Gyergyószentmiklós Városnak, a Kis utcai vaskereskedésnek, Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklubnak és a Vuk Sportklub munkatársainak, hogy ezt az eseményt zökkenőmentesen megszervezhettük! 
I.