SzNB U15 Fiú Csíkszereda 2014 10 05

szombat, 25 október, 2014

Lejátszotta első két mérkőzését az ISK-VUK csapata a Székely NB U15 fiú korosztályban, a csíkszeredai VSK és a székelyudvarhelyi VENDOR ellen. Az eddigi mérleg 1-1, a tapasztalat a két nagyon eltérő mérkőzés következtében pedig óriási értékű.

VSK - ISK VUK : 50 - 25 (12-9, 10-3, 8-6, 20-7)
VENDOR - ISK VUK : 37 - 67 (13-19, 9-23, 3-6, 12-19)

Az első mérkőzés olyan tipikus első mérkőzés volt. Kicsit beragadtunk, bátortalanul kezdtünk, de mivel nem játszottunk jól az első félidőben, így a szünetben jegyzett 10 pontos hátrány nem tűnt behozhatatlannak. Jól is indult a második felvonás, sikerült kicsit közelebb kerülni a házigazdákhoz, de valahogy a negyed végére mégis 12 volt a különbség. Ettől mi sajnos letörtünk, és 20 pontot engedtünk Szeredának a záró 10 percben, az első három negyed átlagának a dupláját(!). Magyarázatunk nem igazán van erre, tanulság viszont van: nem győzhetünk a pályán lévő ellenféllel szemben, amíg a két fülünk közötti ellenfelet le nem győzzük.

Egy alig 10 perces szünet után következett a második mérkőzés, a Vendorral. Az első meccset kellett tehát nagyon hamar lezárni, és máris ott volt a lehetőség a szépítésre. Kevésbé tapasztalt csapatnak bizonyult az udvarhelyi, és bár végig komolyan kellett őket venni, az elsőnél könnyebb mérkőzés volt ez. Egy szorosabb kezdés után sikerült kissé elhúzni, ettől pedig feldobódtak a mieink, ami helyenként hatékonyabb csapatjátékot és szép megoldásokat eredményezett. Jól esett győzelemmel zárni a napot, és láthattunk hogy előnyünkre válik ha a magunk játékával, és nem az eredményjelzővel foglalkozunk.

Összességében nagyon jó napot zártunk. Megvolt a sikerélmény is, de láttuk azt is hogy hol kell leginkább erősödnünk. A fiúk nyitottak a tanulásra, és várjuk már az edzéseket és a következő, november végén Székelyudvarhelyen esedékes tornát. Gratulálunk minden résztvevőnek, és köszönet a szülőknek is akik a kiszállásban támogattak!