VUK - ISK közös siker Székelyudvarhelyen

hétfő, 8 június, 2015

Megszerezte első bajnoki címét a megújult gyergyószentmiklósi felnőtt csapat, amely a Vuk Sportklub és a Sportiskola együttműködésének produktuma. Vasárnap este a Székelyudvarhelyi Városi Kosárlabda Bajnokság döntőjében a címvédő Villy-t sikerült fölülmúlni 99-90 arányban, a mindent eldöntő harmadik mérkőzésen. Az idei kiírásban a "legpontosabb" játékos Seres Lali volt.

Kemény, döntőhöz illő csatát vívott a két csapat vasárnap, miután szombaton a Villy visszavágott az első mérkőzésen elszenvedett vereségért. A két győzelemig tartó párbaj érdekessége, hogy az első két mérkőzés mindegyike egyértelmű győzelemmel végződött: az elsőn 20 ponttal a Vuk - Isk volt jobb, a másodikon pedig ugyanennyivel a házigazda Villy. Miután az alapszakaszban is 1-1 volt a két csapat mérlege, izgalmas mérkőzésnek nézhettünk elébe.

Jobban kezdett a gyergyói csapat, mondhatni a már megszokott forgatókönyv szerint, és az első félidőben 20 pont hátrányba került a Villy. Eldőlni látszott a meccs, de az egy nappal azelőtt látottak alapján, amikor az utolsó negyedet 24 pont különbséggel nyerte a címvédő, felelőtlenség lett volna már megkezdeni az ünneplést. A legtöbb bajnoki címmel rendelkező udvarhelyi gárda rutinos legénysége most is összeszedte magát, pár perc leforgása alatt megfelezte a hátrányt, és újból izgalmassá tette a mérkőzést. Ezúttal viszont a mieink rendre megválaszolták a háziak bravúrjait, és örvendetes hogy a hajrában a fiatalokra is számítani lehetett. Látványos, szemnek tetsző játékot mutattak a fiúk, hatalmasat küzdöttek, és a végén az egy híján 100 pont és bajnoki cím koronázta fáradozásaikat.

Nem volt könnyű, de így szép a sport. Nem is sétagaloppra neveztünk, hanem tanulni, felnőni szerettünk volna, a sportiskolás fiatalokat beépíteni a felnőtt csapatba, és ez mostanáig sikerült is. Sok munka, és idő kell még, hogy a tehetséges fiatal játékosokból álló szimpatikus csapat igazi, stabil, nagy csapattá váljon, de ha ilyen lépcsők kellenek hozzá mint a mostani, akkor élvezni fogjuk az utat is e cél felé! :)

Az UVKB harmadik helyezettje az Ati HB, a legjobb játékos Simény Zsolt (Vendor) és a legeredményesebb Seres Lali (Vuk-Isk).

A VUK - ISK felnőtt férfi kosárlabda csapat idei kerete: Lokodi Mátyás, Seres Lali, Ráduly Sándor, Selyem Vencel, Köllő István, Márton András, Huszár Bence, Puskás Hunor, Paál Dániel, Csibi Zsolt, Markos Szabolcs, Markos Norbert, Erdős Péter, Magyari László, Bende Zoltán, Kassay Mátyás, Simon Kázmér. Edző: Kercsó Zoltán.
 

SPORT A KÖZÖSSÉGÉRT, KÖZÖSEN A SPORTÉRT ! 

Kiemelt támogató: Gyergyószentmiklós Város
Kiemelt partner: Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklub